Ego   Kontakt
Gästbok Webb       Länkar Böcker
  Blogg Skrivet Hem Galleri Övrigt
       
   
 

På grund av spamproblem har jag gjort en manuell blogg. Vill någon lämna mig en kommentar så maila mig på

peter@petersplats.se så lägger jag in den på sidan

________________________________________________________________________________________

Bokrea 2017

20 mars, 2017

Då var årets bokrea avklarad.

 

 

Datasupport

13 november, 2016

Datasupporten ringde på jobbet häromdagen. En kvinna som pratade engelska med indisk brytning som hävdade att hon var min datasupport. När jag frågade henne vilket företag jag arbetade på så la hon på. Konstigt att hon inte vet vilket företag hon är support åt. Att det kan löna sig att ringa runt och försöka lura människor men det måste väl vara många som går på det eftersom de fortsätter.

Mobilberoende

28 augusti, 2016

Mobilberoendet verkade vara ännu värre i Kanada. Det var nästan otäckt när man träffade på en folksamling och i princip alla glodde ner i mobilerna.

Häromdagen såg jag fyra tonårsgrabbar som var ute och cyklade på rad. Alla fyra glodde ner i sina mobiler samtidigt. Riskerna med att cykla med mobil minskar väl inte direkt om man gör det i grupp.

Sedan har vi Pokemon Go där folk går rakt ut i trafiken, ramlar ner för klippor och blir rånade för att rånarna väntar där det finns Pokemon.

Folk skärmar av sig mer och mer och jag undrar vart kreativiteten tar vägen om man aldrig är ensam med sina tankar utan alltid blir underhållen.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/13892363_1135069866532314_9216097309062650923_n-300x281.jpg

 

 

Filmmanus

10 juli, 2016

Jag såg Independence Day 2 och kan inte låta bli att undra hur man kan skriva ett så dåligt manus och ännu mindre hur det kan filmas. Tyvärr är det snarare regel än undantag med nya amerikanska filmer. Det var fullt av klicheer och hål i manus stora nog för ett flygande tefat att flyga igenom.

Bubbelpool

23 april, 2016

Jag var och simmade och som vanligt tänkte jag koppla av i bubbelpolen efteråt. Och som vanligt var det en förälder där som lät sina barn hoppa och leka i poolen. I och för sig sa han åt mig att jag kunde säga till om de blev för jobbiga. Men då blir jag den tjuriga personen som inte gillar barn. Jag begär inte så mycket, bara att slippa att bli sparkad eller att någon skvätter vatten i ögonen på mig när jag sitter i bubbelpolen.

Bokrea 2016

13 mars, 2016

Årets bokreaskörd.

Det blev några böcker i alla fall.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/liten_Bokrea_2016.jpg

Falsk Microsoft support

5 mars, 2016

En man ringde upp mig igår och sa på engelska med indisk brytning att han jobbade på microsoft support och hade fått reda på att det var problem med min dator. Jag sa åt honom att mig lurar du inte och lade på. Det är otroligt att folk har som jobb att ringa runt till människor för att lura dem. Nästa steg hade varit att han ville ha kontroll över min dator och sedan hade han låst den och begärt pengar för att låsa upp den. Jag har hört om personer som gått på det.

Jag undrar om folk som jobbar med lurendrejeri sover gott om natten. När jag kollade skräpposten idag hade någon skickat en falsk faktura ihopp om att jag skulle betala den. Skojarna på internet tar aldrig slut.

Science Fiction mässan

13 december, 2015

Jag var på Science Fiction mässan och det var trevligt. Men det vore nog dags att någon ny organiserade den. Det är exakt samma varje år utan förändringar eller förbättringar. Organisatörerna verkar slöa. Men jag såg lite utklädda besökare som är det roligaste med att gå på mässan.

 

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/DSC_02532-e1450036407610-680x1024.jpg

Kvällssimning

19 september, 2015

Jag var och simmade i fredags. Min simhall har motionssimning i hela simhallen på fredagar mellan 17:00 och 19:30. De släcker ner ljuset och spelar lugn musik. Ganska avkopplande att simma då .

 

 

Gallerirunda

19 september, 2015

Nu har jag gått runt och visat min portfolio för gallerier i stan. Jag fick inget napp men det var ändå ett stort steg. Och ingen skrattade ut mig.

Uteteckning

20 juni, 2015

För ett par helger sedan var jag i gamla Linköping och tecknade med en kompis och imorgon bär det av till Ekenäs för att teckna lite. Det är synd att vi inte har den traditionen i Sverige som i andra länder där det ofta står folk och målar , tecknar och säljer konst på torgen i städerna. Men förhoppningsvis kanske flera följer vårt exempel.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/webb_Gamla_Linkoping-300x220.jpg

Bokrea 2015

15 mars, 2015

Årets bokreaskörd. Det blev några böcker igen.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/150315-webb_bokrea-1024x842.jpg

Cosplay SM

26 februari, 2015

Jag var med en kompis på Cosplay SM i lördags. Jag kände mig mycket gammal och mycket stor. Medelåldern var kanske 15 år och 99 procent av alla besökare var utklädda. Och de flesta var väldigt korta så vi var huvudet längre än de flesta. Det är inte ofta man känner sig konstig för att man inte är utklädd.

Inlåst

7 februari, 2015

Jag hade en jobbig morgon i måndags. När jag gått upp och skulle börja göra mig i ordning för att gå till jobbet hade sovrumsdörren gått i baklås. Jag hade ingen mobil i sovrummet så jag var tvungen att gå ut på balkongen och ropa på hjälp. En snäll granne ringde vicevärden som ringde Låsservice. Som tur var kom de ganska snart och hjälpte mig ut. Det var inte roligt att vara inlåst.

Planes

1 februari, 2015

Coop hade Rea på byggmodeller från Disneyfilmen Planes. Så jag köpte en som lite tidsfördriv. Jag upptäckte att jag kunde måla byggmodeller med mina vanliga akrylfärger. Sedan urartade det lite. Jag gjorde militärversioner av planen och två av bilarna från Cars. Det hade nog blivit en helt annan film om de sett ut såhär.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/webb_Planes-1024x570.jpg

Torkarblad

26 januari, 2015

När jag kom ut i morse och skulle åka till jobbet hade någon stulit mina torkarblad. Så otroligt irriterande. Det var bara tur att det var uppehållsväder. Hade det snöat hade jag aldrig tagit mig iväg. Jag hade väl fått promenera till macken i hopp om att de har torkarblad. Jag tog mig till jobbet men på lunchen när jag skulle åka till Biltema för att köpa torkarblad så började det snöa. Jag lyckades precis ta mig dit innan sikten var obefintlig. Undrar om tjuven fattar hur mycket problem han orsakar bara för att han inte vill betala 90 kr för ett par torkarblad.

Planes Fire Rescue

11 december, 2014

Jag såg disneyfilmen Planes Fire Rescue. Och började fundera. Det är egentligen en väldigt mörk film. Vad har hänt med alla människor? Varför har planen mätare och reglage i cockpit om det inte är meningen att människor ska åka med. Vad har hänt? Har fordonen dödat sina herrar människorna och tagit över jorden?

Julljus

7 december, 2014

Nu har jag äntligen fått upp lite julbelysning så att inte grannarna blir arga på mig. Det är mycket belysning på min lilla gata.

Simning

16 september, 2014

Vad trevligt det är med en simhall på promenadavstånd. Jag har börjat simma lördag och söndag och går till gymmet måndag, onsdag, fredag.

Tonade rutor

16 september, 2014

Det är snyggt med tonade bakrutor på bilar , men när man fickparkerat kan man inte se om det kommer någon bil genom bilens rutor om den står bredvid. Det är bara att backa ut och hoppas att ingen kommer. Men det viktigaste är väl att det är snyggt?

Bokrea

23 mars, 2014

Då var bokrean slut för i år. Det blev bottenrekord. 10 böcker. Bokreorna är inte vad de varit.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/small_bokrea2014.jpg

Trångt på gymet

2 februari, 2014

Konstigt att det blir så trångt på gymet i januari varje år. Hoppas folk glömmer sina nyårslöften snart så att det blir lite luignare.

Nytt År

19 januari, 2014

Nytt år och nya möjligheter. Det blir de gamla vanliga  nyårslöftena. Att träna mer och äta bättre. Jag går till gymet 4 gånger per vecka så jag är på god väg.

Melissa Horn

10 december, 2013

Jag var på en Melissa Horn konsert igår. Hon har verkligen en underbar röst och riktigt bra texter. Det skulle blivit ännu bättre om hon dumpat bandet, De bästa låtarna var de när det bara var hon och en gitarr.  Ett minus för Linköpings konserthall. där man om man är 190 cm lång inte får plats med knäna. Har de inte räknat med att någon längre än 180 cm går på konserter?

Science Fiction Mässa

1 december, 2013

Jag var på Science Fiction mässan i Älvsjö igår. Som vanligt var det roligaste att titta på folk. Många var utklädda och det var en kostymparad. Tyvärr var det lite mindre blandning på prylarna som såldes än förra året. Det var till största delen Star Wars grejor. Men det var en trevlig upplevelse som vanligt

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/SF-Mässa_2013-1024x680.jpg .

Nu är det Jul igen

25 oktober, 2013

Det är Oktober och på Ikea har julsakerna kommit fram. På Willys har skumtomtarna funnit sin plats i godishyllan. Jag som trodde att December var julmånaden.

Cykling

11 oktober, 2013

Att cykla till jobbet känns nästan som ett TV-Spel ibland.  Många hinder på vägen.

*Cyklister som cyklar utan att hålla i styret, och vinglar fram och tillbaka.

*Cyklister som vinglar fram och tillbaka trots att de håller i styret.

*Cyklister som leker med telefonen medan de cyklar.

*Cyklister som åker två, tre eller fyra i bredd.

*Cyklister som svänger ut från sidovägar i full fart utan att titta om det är fritt.

Ofta finns det kombinationer av flera av de ovanstående typerna.

Härliga Höst

7 oktober, 2013

De sista två dagarna har det varit underbart höstväder. Perfekt cykelväder. Igår kväll när jag cyklade hem från min Krokikurs, längs med ån i gatlyktornas sken så var det riktigt  magiskt. Att glida fram på racercykeln och njuta av höstfärgerna är vardagslycka.

Gästbok

15 september, 2013

Min gamla gästbok på hemsidan försvann spårlöst. Tillsammans med alla kommentarer. Det var en webbtjänst och nu har tydligen leverantören valt att stänga ner tjänsten. Deras hemsida är också försvunnen. Man tycker att de kunde meddela sina kunder först så att man fått en chans att ta backup på kommentarerna och skaffa en annan gästbok.

Nu har jag installerat ett gästbokscript på min domän istället. Det var lite pyssel att få det att fungera , men nu ligger den lokalt på hemsideplatsen och jag har kontrollen. Dessutom finns det en backup funktion.

Te

14 september, 2013

Det var dags att förnya Te förrådet. En del hade blivit för gammalt. Det blev tolv nya Tesorter och några tefilter. Ett filter var i form av en gummianka. Det fungerade dessutom riktigt bra.

Jag tänkte jag ska börja dricka lite mer Te och bli lugn och harmonisk.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Te-Anka1-300x294.jpg http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/tehylla1-204x300.jpg

Damallsvenskan – Linköping mot Mallbacken

9 juni, 2013

Jag var och tittade på fotboll. Linköping mot Mallbacken. Linköping vann med 1-0.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/DSC_0945.jpg

Nationaldagen

7 juni, 2013

Jag tillbringade nationaldagen i Stockholm med en kompis. Det blev bil till Södertälje och pendeltåg därifrån för att slippa Stocholms vägtullar, trafik och absurda parkeringsavgifter. Det var öppet hus i slottet med gratis inträde till museerna. Vi såg trekronor museet, representationsvåningarna och livrustkammaren, Det blev också ett varv i gamla stan och det obligatoriska besöket i Science Fiction bokhandeln. En trevlig dag.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/DSC_0868.jpg

Vernissage

27 maj, 2013

Jag hade min första konstutställning igår på Ljusgården. Det var riktigt kul. Jag hade förberett lite stämningsfull musik. Filmmusik från Dimman, Christine, Aliens, Terminator mfl. Det fanns även Cider och tilltugg. Slutresultatet blev 15 besökare, 1 såld tavla och tio sålda signerade vykort.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/verntemp.jpg

Bokrea

7 april, 2013

Då var bokrean slut för den här gången. Det blev en hög med böcker i år också

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Bokrea-2013_blogg.jpg

 

Amanda Jenssen

21 mars, 2013

Jag var på Amanda Jenssen konsert i helgen. Mycket bra. Hon är en av de artister som jag kommer att se varje gång hon är i stan. Tyvärr så var naturligtvis den obligatoriska högljudda fulla personen där och skrek till Amanda under mellansnacket. För en gångs skull var ljudnivån lagom så att man slapp ha öronproppar. Men jag fick ändå ont i öronen på grund av personen som busvisslade bakom mig. En intressant detalj var den över nitiska tjejen som skannade våra biljetter när vi gick ut ur konsertsalen. Skulle vi fått stanna kvar där om vi tappat biljetten?

Science Fiction Mässan i Älvsjö

5 december, 2012

Jag var på Science Fiction mässan förra helgen. Som vanligt fanns det mycket konstigt folk. Det var många som kom utklädda till mässan. Dessutom fanns det som vanligt mängder av filmer och samlarprylar. Det är kul att bara gå runt och titta på folk. Och känna sig normal. Det brukar komma några skådespelare varje mässa och svara på frågor. Man kan även bli fotad med dem om man vill. Den här gången var en av dem David Faustino som spelade Bud Bundy i Våra värsta år (Married with children). Det var lite kul att se honom, jag tittade mycket på den serien förr. Det var en kostym parad också då man kunde ta lite bilder. Killen i Ironman kostymen och den väldigt store mannen i Warhammer 40000 rustningen hade varit mycket kreativa i materialval till dräkterna. De hade använt liggunderlag från Jula. Imponerande.

 

 

Ny skrivare.

28 september, 2012

Jag köpte en ny skrivare. Den gamla var pensionsmässig (från 2003). Den nya skrivaren har en egen mail adress och en mobilapp så jag antar att den kan ringa eller maila mig om den känner sig ensam. Utvecklingen går framåt.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/HP-Photosmart-7510-C311a-300x240.jpg

Mobiler

9 september, 2012

Jag var på bio förra helgen. En tjej bredvid satt och höll på med mobilen hela filmen. Hon SMS:ade  och pratade i telefon. Och pratade  med pojkvännen i stolen bredvid. Det är mycket irriterande att ha en ljuskälla som en mobiltelefon i ögonvrån när man försöker koncentrera sig på filmen. När vi gick ut hörde jag henne klaga till sin pojkvän om hur värdelös filmen var och hur hon gärna hade betalat 100 kronor om hon sluppit se den. Om hon faktiskt hade tittat på filmen och inte ner i mobilen kanske den hade varit bättre. Kanske. Synd att de inte totalförbjuder mobiler på bio. Eller att folk inte kan visa lite hänsyn.

Drivrutiner

9 september, 2012

Jag skaffade en ny bärbar dator häromdagen. Jag installerade Windows XP på den för att kunna spela lite gamla spel. Det var inte lätt. Det följde inga drivrutiner med datorn. Det fann inga på tillverkarens hemsida. Jag fick leta i timtal på internets drivrutinssidor. De flesta sidorna försökte lura användarna att ladda hem ett program som skulle leta igenom datorn och ta reda på vilka drivrutiner som behövdes. Det lät ju troligt. Men det finns nog många som går på det och råkar illa ut. Till slut hade jag hittat alla drivrutiner utom till det trådlösa nätverkskortet. Det slutade med att jag fick köpa ett externt USB kort. Lite tråkigt när man har ett kort i datorn. Det kommer nog inte att bli lättare om man vill få ordning på sin dator framöver.

Skönt att vara hemma.

21 augusti, 2012

Det har blivit mycket resor på sista tiden.  Fyra stycken på fyra månader. Paris , Klaipeda, Rom och Budapest. Borta bra men hemma bäst. Just nu är det bara skönt att vara hemma i Sverige igen. Men resesuget kommer nog tillbaka framöver…

Kurser, kurser, kurser

21 augusti, 2012

I höst får konsten sitt. Krokikurs, oljemålningskurs, skulpturkurs och en distanskurs i att skriva Fantasy och Science Fiction. Det kanske blir en ny karriär som konstnär. Skulpturkursen ska bli riktigt kul, det har jag inte provat förut.

Fotboll

10 juni, 2012

Jag var på fotboll. Damallsvenskan. Linköping mot Djurgården. Efter första halvlek ledde Linköping med 8-0. Det var inte så spännande längre så jag stack till gymet istället. Slutpoängen blev 11-0. Inte illa.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Bild-0041.jpg

Kungen

6 juni, 2012

Jag var i Stockholm med en kompis på Nationaldagen och hälsade på kungen. Jag stod vid vägkanten när han och kungafamiljen åkte förbi i häst och vagn. Man tycker de borde ha råd med en bil. Det blev också ett gympass på Worldclass vid Nybroplan. Dessutom ett varv i gamla stan och en pizza på en restaurang. Där drack jag också det dyraste glaset cola jag köpt i Sverige. 39 kr. Bara i Paris har jag hittat dyrare .

Paris

1 maj, 2012

Tillbaka efter en långhelg i Paris. Eiffeltornet, Triumfbågen  och Sacre Cour. Det blev många trappsteg. Dessutom Notre Dame , Louvren, Rodin museet, Dali museet, Arme museet och mycket mer. Paris var fint och dyrt. En Coca Cola på en restaurang räknades som lyxvara och kunde kosta uppåt 5 euro. Monmartre var som jag väntade mig Paris. Små slingriga gator, konstnärer som stod och målade på torget och små kafeer.

Engelskan var ofta mycket dålig även på restauranger i turiststråken. Sedan undrar jag var alla mataffärer fanns, det var nästan omöjligt att få tag i något godis att äta på hotellrummet på kvällen.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Bild-1097_small.jpg

Bokrea

6 april, 2012

Så är bokrean slut för i år, det var sämre utbud än nånsin. Den här gången väntade jag med de flesta inköpen tills det blev halva reapriset. Så det blev ganska många böcker ändå. Även om de inte kostade så mycket. Många av böckerna var inte billiga föränn de kostade halva reapriset. En bok ska inte kosta över hundra kronor på rean. Bokia var snikna i år och hade ingen slutrea. Så de fick många böcker kvar.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/liten_Bild-001.jpg

NES

4 april, 2012

Sådär, nu vet jag hur ett Nintendo 8bit TV-spel ser ut inuti. Jag fick för mig att testa mitt gamla Nintendo häromdagen. Super Mario är fortfarande kul. Men som vanligt med gamla Nintendo fick jag hålla på att blåsa ett antal gånger i cartridgeporten innan spelen fungerade. Det är tydligen dålig kontaktyta  på de gamla spelen. Därför beställde jag en ny cartridgeport. Den har jag nu monterat. TV-spelet blev som nytt, spelen  startar direkt. Men jag fick skruva isär halva konsollen för att byta ut detaljen. Det var kul att skruva lite.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/nin3_w.jpg

Dragshow

8 januari, 2012

Jag var i Helsingfors över nyår.

En trevlig resa.

Det var bara en sak som jag inte förstod. På Silja lines färja vi åkte med hade man kvällsunderhållning. Och den underhållning man valt var en Dragshow. Med slagertema. Där artisten mimade till sångerna. Om han åtminstone sjungit.

Så jag undrar bara, hur tänkte man då? Är dragshower speciellt populära i Finland eller?

Science Fiction mässa i Stockholm

3 december, 2011

Jag var på Science Fiction mässa med en kompis. Det är kul med ställen där man känner sig normal. Det fanns en del konstiga typer. Många var utklädda. Det fanns mycket att köpa och titta på. Jag köpte fyra japanska filmer, en figur från filmen Predator och fick en Herman Hedning bok signerad av dess tecknare Jonas Darnell. Han ritade även in en teckning i boken. Det fanns ett par föreningar som klädde ut sig i Star Wars dräkter och en som föredrog Star Trek kostymer.   Det blev en intressant dag.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Stormtrooper-402x1023.jpg

Veronica Maggio

11 september, 2011

Det var flera månader jag skrev något här. Det är Facebooks fel. Det har blivit att jag skrivit där istället.

Igår var jag på Veronica Maggio konsert. Hon var riktigt bra. Det är trevligt med artister med en egen stil. Tyvärr var det som vanligt några högljudda typer i publiken som förstörde lite. Om de inte ska lyssna på musiken kunde de hellre gå någon annanstans. Det var svårt att höra vad hon sa i mellansnacket. Efter ett par extrannummer så kom hon ut igen och meddelade att de tyvärr inte hade några fler låtar att spela. Det var lite komiskt.

Ikea

27 februari, 2011

Ska det ta två timmar att montera två dörrar på en bokhylla?

Ska baksidan på en bokhylla vara av papp med synligaveck?

Ska skruvar vara av mjuk plast ?

Ikea möblerna blir bara sämre och sämre.  Det enda viktiga är att det är billigt och blir ett litet paket. Som konstruktör gör det nästan ont att se vilka värdelösa lösningar man använt.

Bokrea

27 februari, 2011

Det blev några böcker igen. Även om bokreorna inte är som på den gamla goda tiden.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Bokrea1.jpg

Hotellstrul

17 februari, 2011

Hotellbyråkrati. På hotellet vägrade receptionisten att ta emot mitt papper med faktura information. Enligt henne tog de bara emot den per mail. Alltså fick jag gå upp på rummet och skicka ett mail ner till receptionen med informationen. De gav mig inte heller den rabatt jag skulle fått för att jag gick kurs på Siemens. Hon sa att det var eftersom jag bokat genom Hotels.com. Dessutom var mitt rum 400 kr dyrare per natt än en av mina kurskamraters på samma hotell.

Kista

17 februari, 2011

Jag sitter på ett hotellrum i Kista. Det har varit CAD kurs i NX den här veckan. Troligen det rörigaste minst användarvänliga CAD program jag använt. På vägen upp blev jag sittande i en bilkö 1.5 timme då en långtradare lastad med betongrör hade vällt. Kvällarna har jag tillbringat i Kista gallerian eller på Worldclass i Kista där jag varit måndag och onsdag. Den trevliga tjejen i gymreceptionen frågade ut mig om Worldclass i Linköping och fick prestationsångest när hon hörde att det har nyrenoverad Bastu och Spa med bubbelpool. Ikväll åt jag middag med tre andra kursdeltagare i foodcourt i gallerian, en peppercorn burgare. Det är alltid kul att prata med andra konstruktörer. Imorgon (idag? klockan passerade precis midnatt) bär det av till Linköping, kanske med ett stopp på Myrorna i skärholmen på vägen.

Facebook

2 februari, 2011

Jag har sent omsider kommit igång med Facebook. Så nu är jag ute på nätet på kvällarna och letar efter trevliga människor jag känner.

På Malta

31 december, 2010

Jag sitter och skriver det här i en park utanför hotellet. Det är kanske 15 grader varmt. Igår blev det en bussrundtur så idag blir det att stanna inärheten av hotellet. Malta har den sämsta kollektivtrafiken i världen. De flesta bussresor slutar med att man får ta en taxi hem. Det finns inga turlistor och det står inte på hållplatserna vart bussarna går. Enda sättet är att fråga bussförarna som oftast är tjuriga och inte speciellt hjälpsamma. Bussarna är från sextiotalet och mycket obekväma. Bilförarna på Malta kör som galningar. Det finns få övergångsställen, inga med stoppljus och trottoarerna är smala. Dessutom är det vänstertrafik. Eftersom alla kör som galningar och det inte finns några cykelbanor så har jag bara sett kanske fem cyklister på hela ön. Det finns mycket att titta på. Hela ön är består av gamla fästningar och försvarsverk. Det finns mycket historia här.  Dessvärre är det inte det mest ordningssamma landet i världen. Det mesta är trasigt och slitet. Men i det stora hela har det varit trevligt och definitivt en erfarenhet. Jag ska skriva mer om det på den resesektion jag planerar att göra på hemsidan (När jag får tid).

Terror på Elmstreet

31 oktober, 2010

Jag sitter här ensam (förutom en spinnande katt) och tittar på nyinspelningen av Terror på Elmstreet. Som vanligt så önskar jag att de låtit den vara ifred.  En nyinspelning av en bra film kommer aldrig upp i samma klass som originalet hur bra den än är. Med en skräckfilm där hela konceptet är att överraska tittaren så är det inte så smart att återberätta en historia som varit en klassisk skräckfilm i 25 år. Varför kunde de inte gjort en uppföljare till istället?

Fattig Student

31 oktober, 2010

Jag var på Jazz & Blues festival igår. Riktigt trevligt. Flera band spelar samtidigt och man kan traska runt som man vill och titta. Jag var där från 18:00 fram till midnatt. Jag är inte speciellt förtjust i Jazz men Blues är trevligt ibland och live musik är alltid kul. Då jag går en distanskurs på Mälardalens universitet och betalt kåravgiften så har jag nu fått mitt studentkort. Alltså betalade jag 215 kr för biljetten med studentrabatt istället för 470. Jag tjänade in kåravgiften som var 200 kr på ett inköp. Förutom rabatterna finner jag ett visst nöje i att kalla mig fattig student också.

Livets små glädjeämnen

18 oktober, 2010

Jag åkte hem från gymet sent ikväll lagom avslappad efter träningen. Regnet och Tina Turner på bilstereon gjorde det ännu trevligare. Jag älskar att köra bil i stan regninga kvällar och nätter. Ren terapi. Precis som gymbesöken.

Foto promenad

10 oktober, 2010

Jag tog en naturpromenad och fotade lite i helgen. Ett återupptäckt nöje. Jag hittade ett fågeltorn också.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/svanar.jpg

Pimp my ride

10 oktober, 2010

Jag kom på att det finns en massa roliga tillbehör till Volvon. En papperskorg blev det i fredags och jag fick ett Volvokort på köpet. Det fanns rätt mycket intressant, till exempel en spoiler. Jag kommer nog att hänga hos volvohandlaren ganska mycket framöver. Tur att jag aldrig går till överdrift när jag gör något.

Parkeringsegoism

3 oktober, 2010

Häromdagen var en av de få gånger jag saknat min förra bil. Jag hade parkerat i ett parkerings hus och när jag kom tillbaka hade en Chrysler Voyager parkerat så nära att det var omöjligt att ta sig in från förarsidan. Alltså fick jag krångla mig in genom passagerarsidan. Hade jag haft gamla bilen hade jag nog försökt ta mig in genom förarsidan ändå och lämnat några bucklor efter mig.

Banker

31 augusti, 2010

Jag trodde inte att man fortfarande kunde bli förvånad över den dåliga servicen på bankkontor, men jag hade fel. Jag hade fått två utbetalningsblanketter för överbliven skatt och försäkring på min skrotade bil. Den ena skulle utbetalas på Swedbank så jag gick dit och fick ut pengarna utan avgift. Men den andra utbetalningsblanketten skulle de ta 150 kr för att ta hand om. Det måste vara något slags rekord för en minuts jobb.  9000 kr i timpenning. Så jag gick till min bank Nordea istället. Jag gick in på närmaste Nordea kontor och frågade hoppfullt om de kunde föra över pengarna till mitt konto. Men jag fick veta att de inte gjorde sådana bankärenden, jag fick gå till ett annat kontor. På nästa kontor fick jag veta att det skulle kosta 50 kr att få pengarna överförda, om jag inte skickade blanketten till ett nordea kontor i en annan stad. Så jag fick ett kuvert av kassörskan och fick själv lägga på det i en brevlåda utanför. Undrar om jag får pengarna, jag är lite tveksam….

Stadsfest

22 augusti, 2010

Det blev lite kul i helgen. En Amanda Jensen konsert. Hon var väldigt bra. En rolig scenshow och härlig musik. Jag har inte sett någon stå och sjunga på en basfiol förut.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Amanda-Jensen.jpg

Och så blev det ett vikingaspel också.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Bild-018.jpg

Jag skulle nog passa som viking…

Bilen är skrotad, länge leve bilen!

22 augusti, 2010

Det blev äntligen en ny bil. (eller bättre begagnad). En Volvo V70 2002 ersätter en Nissan Primera 1994. Det var hög tid. Primeran kokade efter 2 mils körning, var på väg att rosta sönder och det gick inte att komma in i kofferten. Plus diverse småfel.

Vad hände i sommar?

22 augusti, 2010

Det var ett tag sedan jag skrev något här. Vad har jag då gjort i sommar? I juli var jag på Laleh, Melissa Horn och Lars Winnerbäck konsert. Laleh var underbar som vanligt och Melissa Horn var riktigt bra också. Lasse var profesionell som vanligt men inget extra.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/DSC_0143.jpg

På semestern blev det en Londonresa i sex dagar. Riktigt kul. London Dungeon, kryssaren Belfast, British Museum, National Gallery, Royal War Museum, RAF Museum, London Eye, S:t Pauls Cathedral, Film Museum, London taxi och mycket tunellbaneåkning. Ett råtthål till hotell och en dyr stad men en rolig resa. Jag gillar London.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/DSC_0706.jpg

Hemma i sverige blev det lite bad, tornerspel, bilmuseum och en fotbollsmatch. Och lite för lite styrketräning. Men nu är jag igång igen. Sedan blev det visfestivalen i Västervik också. Härlig tillställning trots lite regn. Jack Vreeswijk är mycket bra.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Bild-010.jpg

Systemkamera

3 juli, 2010

Jag köpte en systemkamera häromdagen. En Nikon D5000. Så nu kommer jag förhoppningsvis ta bättre bilder- Jag passade på att köpa en nu eftersom jag ska åka till London på semestern. Det kan nog bli fina semesterbilder. En systemkamera är ett bottenlöst hål om man vill göra av med pengar. Objektiv och andra tillbehör kostar mycket. Snart ska jag beställa ett långzoom objektiv till den. Det är min första systemkamera så jag får nog träna lite så jag kan använda den i London.

Riga

16 juni, 2010

Torsdag till Söndag var jag på kryssning till Riga med ett par kompisar. Två nätter på båt och en på hotell. Bastu, bubbelpool, trubadur och shower med lättklädda damer. Båtresan var riktigt trevlig.  I Riga blev det gamla stan, museum, kyrkor, och mycket god mat. Ett par varuhus och ett par promenader i centrum hanns också med. Och en massage på hotellet.

Det blev några foton, snart kommer ett galleri på hemsidan. Jag planerar också att ha en resesektion på hemsidan. Då kommer jag att berätta mer om resan.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/100613-201.jpg

Hemma igen

1 juni, 2010

Hemma igen efter 2 nätter på hotell.  Solidworks kurs i metropolen Värnamo. Jag fick gå en kilometer på söndagen innan jag hittade en pizzeria. På måndagsmorgonen var jag ensam i hotellmatsalen vid frukost. Men hotellfrukostarna var mycket bra, Det är nästan det bästa med att bo på hotell.  En idiotisk detalj på hotellet, för att tända lyset var man tvungen att sätta nyckelkortet i en hållare. Som gjort för att man ska glömma det. Jag fick med det varje gång som tur var. Jag gick till Appladalen både söndag och måndag. Det är nog vad som finns att se i Värnamo.  Fina gamla hus, tyvärr var allt stängt.  När jag åkte hem hittade jag ganska bra i staden. Ett gympass hann jag med på det enda gymmet i Värnamo. Det var kass. Ingen bastu och maskiner som faktiskt gjorde ont att använda.

Kursen var givande, lite korvstoppning, men det går alltid att köra lite mer övningar hemma.

Luft

29 maj, 2010

Jag saknar den gamla goda tiden då det fanns riktiga mackar. Jag ska till den stora staden Värnamo i tre dagar för att gå kurs. Så framåt kvällen så gav jag mig iväg för att pumpa däcken på bilen så att det var klart till morgondagen. Första macken 100 m från min parkeringsplats var stängd och de tyckte tydligen att det var en god ide att låsa skåpet med luft och vatten. Andra mackens pumpar släppte ut lika mycket luft som de pumpade in. Mack nummer tre är nu en seven eleven och hade tagit bort pumparna ur luft skåpet. Mack nummer fyra hade faktiskt luft. De hade även en smart detalj – en pump med lång luftslang som nådde alla däcken och inte behövde fyllas på. Bra ide, förutom att manometern alltid visade 2 Bar. Men sedan använde jag de gamla hederliga pumparna och fick i luft i mina däck. Efter någon mil, en halvtimme och 4 mackar.

Cykling

24 maj, 2010

Jag tog en cykeltur efter jobbet. Jag hade med mig cykelskor och träningskläder och drog direkt vid arbetsdagens slut. Ett bra koncept som jag ska använda fler gånger. Det gick över  förväntan, nästan 3 mil utan att jag blev alltför trött. En del av turen var på nylagd asfalt. Racercykel på en felfri vägbana- en ren njutning. Musik i hörlurarna och en landsväg som sträcker ut sig framför mig, det dröjer nog inte så länge till nästa gång.

Fotbollsvinst

23 maj, 2010

Jag var och tittade på damlaget LFC i torsdags. De vann mot djurgården med 2-1. En bra match. Hittills har de vunnit varje gång jag tittat på dem. (båda gångerna). Jag måste gå och titta oftare, jag för nog tur med mig.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/fotboll3.jpg

Stockholms Resa

16 maj, 2010

Jag tog bussen upp till Stockholm i fredags.  Det var molnigt och lite spridda skurar men ganska varmt och skönt. Jag åkte ihop med en kompis och vi var uppe i Stockholm 9:30 lagom tid för frukost. Det blev juice och fralla på Waynes inärheten av cityterminalen. Sedan blev första anhalten Medeltidsmuseet som ligger till största delen under marknivå på Helgeandsholmen. Det var riktigt imponerande. En del av den gamla stadsmuren finns kvar och man har byggt upp en hel medeltida stad. Många av husen går bra att gå in och titta i. Ett av de finare museum jag sett.

Sedan blev det en promenad ut till Arkitekturmuseet på skeppsholmen. Det var också ett väldigt intressant ställe.  Väldigt många modeller att titta på, Efter det hann vi inte med fler museum. Det blev bara 2 av de 4 inplanerade. Lite mat och en promenad i gamla stan med det obligatoriska besöket i Science Fiction bokhandeln avslutade kvällen. Det blav bara 6 böcker, jag var återhållsam. Buss igen och hemma 23:35.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Stockholm.jpg

Valborg

2 maj, 2010

Valborgsmässoafton. Jag tittade på eld med en kompis, senare på kvällen satt vi och spelade Simpsons spelet på X-box 360:n till klockan 3 på morgonen. Men jag drack inte mer än en cider så det var ingen typisk svensk valborg. Fyrverkeriet var riktigt imponerande för att vara ihopsatt av en fotbollsklubb. Det är fascinerande att det räcker att tända några eldar för att få halva Sverige att ge sig ut ur husen. Att titta på en eld kan vara både lugnande och skrämmande.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/Brasa.jpg

Kroki

25 april, 2010

Nu är det slut med Krokikursen för den här gången. Nu får jag hitta på något annat att göra på söndags eftermiddagarna. Men det ska nog gå bra. det är ju vår och allting. Men det är kul när man märker att det går framåt. Jag har blivit snabbare på att teckna.  Bilden nedan är tecknad på 2 minuter. Vilket går väldigt snabbt när man tecknar av en modell. Den är ifylld i Photoshop. Det finns inte mycket som är svårare än att fotografera eller skanna in en blyertsteckning. Det blir oftast bara grådaskigt. Men det kanske går att få till med lite träning. På tal om träning så ska jag försöka att fortsätta med tecknandet även utan kurs.  Men jag får nog teckna något annat än nakna damer ett tag. Om ingen anmäler sig som frivillig.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/kroki.jpg

Fotboll

7 april, 2010

Jag var på fotbollsmatch i lördags. Premiärmatchen i damallsvenskan. Linköping mot Kopparberg. Redan uppvärmningen var imponerande, det var betydligt mer avancerad stretching än vid herrfotboll. Den intensiva uppvärmningen med höga bensparkar gjorde mig trött bara av att titta på den. Vilken energi! Men varför börjar de uppvärmningen redan 45 minuter innan matchen? Vore det inte bättre att vila lite istället?  Matchen var underhållande, bara ett mål på en straff till Linköping, men det var bra spel och många målchanser hela matchen. Kopparbergs målvakt blev utvisad, tur de hade en i reserv. Eftersom det var påskafton och matchen blivit flyttad från Linköping till norrköping var publiken liten, 588 personer. Men det gjorde inget, Linköping vann (Så klart) och jag hade en trevlig eftermiddag. Men några ägg blev det inte.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/fotboll2.jpg

Bokrea

8 mars, 2010

Det blev ett par besök på bokrean i år också. Några böcker blev det. Men bokreorna är inte vad de varit. För ett antal år sedan brukade jag ta ledigt på bokrean. Folk köade vid dörrarna när affärerna öppnade. Sedan fick man tränga sig fram genom butikerna för att få tag i sina böcker. Då var det intressantare titlar, och utbudet varierade mellan bokhandlarna. Det blev många böcker. En gång frågade expediten om jag behövde bärhjälp. Det brukade stryka runt reportrar på rean också, som man fick akta sig för, på den tiden ville jag absolut inte bli intervjuad av Östnytt.

Jag saknar forna tiders bokreor. Visserligen kan jag köpa billiga böcker på nätet året runt,  men det är inte samma sak. Inte som när jag tog en dag ledigt och var nere på stan 06:00 och köpte böcker. Sedan var jag hemma och läste resten av dagen. Nu är det bara att vänta på slutrean när de säljer böcker för halva reapriset.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/DSC00125.jpg

Laleh konsert

25 februari, 2010

Jag var på konsert igår och såg Laleh. Det var riktigt bra. Hon var ensam på scen, men det räckte. Hon spelade själv gitarr och piano, en ljudtekniker försåg henne med resten av musiken.

En underbar röst kombinerad med improvisatitoner och lekfullhet. Hon verkade helt spontan, lite blyg och nästan barnslig när hon pratade med publiken. Låtarna pendlar mellan roliga och djupa.  På slutet när alla väntade sig ett andra extra nummer så kom hon bara ut och pratade och skämtade med publiken, hennes tekniker tog även ett foto av publiken från scen, Det blev nästan lite standup comedy.

 Det var en riktigt lyckad kväll.

Wolfman

18 februari, 2010

Jag var på bio med en kompis och såg Wolfman. En riktigt bra film.  Men så gillar jag monsterfilmer. En mörk film med stämningsfulla miljöer och Anthony Hopkins var lika bra som vanligt.  Lägg till lite godis, cola, kebabtallrik och ett rejält snöfall på väg till bilen , så blev det en ganska trevlig kväll.  På grund av att jag jobbat, varit på gymet, fått massage, och gått ut och ätit i veckan så har jag inte kommit hem innan nio någon kväll.  Jag måste nog vara hemma en kväll snart så att jag inte glömmer hur lägenheten ser ut.  Annars kanske katterna startar en revolution och skaffar en ny husse….

Verkstad

14 februari, 2010

Jag har besiktat bilen igen och den gick inte igenom.  Så det var bara att ringa verkstaden och beställa tid.

Är det ett gott tecken att mekanikern kunde mitt bilnummer utantill?

Det får nog bli en annan bil snart.

På kurs

30 januari, 2010

Jag var på kurs i veckan för att lära mig Solidworks (cad program). Det är en ganska speciell upplevelse att gå kurs. I några dagar så ska du umgås och arbeta tillsammans med några personer som du med största sannolikhet aldrig kommer att träffa igen.  Ni har lektioner, äter lunch och fikar tillsammans. Eftersom man oftast har liknande jobb så saknas aldrig samtalsämnen. Det går också alltid att prata om kursen. Just det här att man aldrig kommer att träffas igen och att tiden tillsammans är begränsad tar på något sätt bort all press. Du behöver inte tänka så mycket på vad du säger, det är bara att vara sig själv. Eller någon annan. (om man nu tycker det är kul). Förutom att man lär sig saker så är det ren terapi.

Alla borde gå kurser ibland.

Bilstrul

23 januari, 2010

Min gamla nissan strulade igen.  Ett nytt batteri fick läggas till de aldrig sinande utgifterna med en gammal bil. Men den har vissa fördelar, den är ganska lätt att skjuta igång. Vid en viss punkt så blir de charmiga egenheterna med en gammal bil mindre charmiga. Och man börjar fråga sig om den har ett eget liv och om den i så fall är snäll eller elak. Det är inte att rekomendera att titta på filmen Christine när man äger en gammal bil. Den bakre passagerardörren öppnas bara ibland, oftast när den som öppnar den sagt något snällt till bilen först. Vindrutetorkare som ibland inte går att stänga av. Dörrar som låser sig själva. Radions belysning som blinkar till eller släcks helt. Elfel eller egen vilja?  Det är frågan.  Snart är det nog dags för en ny bil, eller bättre begagnad.  Det är bara att hoppas att inte bilen får reda på mina planer.

http://www.petersplats.se/wordpress/wp-content/uploads/bil1.jpg

Premiär

18 januari, 2010

Äntligen.

Till sist, efter ett antal försök, så känner jag att jag har en design på min hemsida som jag är nöjd med. Så nu ska jag börja sprida petersplats.se till alla jag känner och några till. Ska se om jag kan få den att dyka upp i några sökmotorer också. Så hädanefter blir det bara mindre uppdateringar. Inga jätte förändringar. Om jag tröttnar på designen räcker det att ändra på kanske tio bilder för att den ska se helt annorlunda ut.

Så vad ska jag hitta på nu då. Kanske lite målande, eller skapande i photoshop. Jag tre photoshop tidningar jag inte läst än, kanske får jag lite inspiration där. I så fall hamnar det jag gör på hemsidan så småningom.

Nummer ett

14 januari, 2010

Nu börjar vi.  Mitt första blogg inlägg någonsin. Det är snart midnatt. I den ena av mina två datorskärmar går Stephen King filmen Graveyard Shift.  Inget för den som inte gillar råttor. En ganska hyfsad skräckfilm. För tillfället är jag konsult utan uppdrag, så jag har haft lite tid över att lägga på hemsidan. Snart är det premiär, då ska alla jag känner få länken till sidan. Hittils känner ett väldigt litet fåtal till den. 

Imorgon blir det en promenad till gymet ( sex kilometer, en hyfsad promenad). Det blir lite styrketräning med en kompis, lunch på stan, och sedan får jag se vad jag gör på kvällen. Fredagen är inte lika speciell när man varit ledig hela veckan. Men det är ändå något visst med den dagen.

Det får räcka för den här gången.  vi hörs.

 

 

   
     
Min Blogg
      Skapad 090216 Copyright peter@petersplats.se